Eperbombázó

Az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéken tanítók és tanulók blogja

Borítok

2016. április 06. 13:05 - hammerferenc

Egy hírportál megkeresett és arra kért, hogy írjak nekik kb. egy-egy bekezdésnyi választ három kérdésre, melyek a mai médiahelyzetet vizsgálták fontos politikai, gazdasági, illetve médiakutatási szempontokból. A szerkesztő írja: "Az összeállítás az alábbi körkérdésekből adott 1-2 bekezdésnyi válaszokból épülne fel."

Ezt írtam neki:

"Kedves X!

A feltett kérdések átgondolt és tömör megválaszolása igen nagy szakértelmet és figyelmet kíván. Nehányszor már kisebb sertődöttséget is eredményztek olyan helyzetek, amikor újságíróknak kénytelen voltam azt mondani, hogy az ún. szakértői hátterbeszélgetések nem azért vannak, h helyettük a szakértők elvégezzék a munka zömét. Tényleg nem kioktatásból szeretném mondani, de szerintem félreértés a körkérdés-formát egy ilyen szintetizáló, nagyívű kérdéshez használni, mivel az inkább a valóban személyes látószög megmutatására jó bizonyos kérdésekben. Azért írtam ilyen részletesen erről (mely terjedelemmel talán már a kérdésekre is tudtam volna válaszolni), mert fontosnak tartom, hogy ez a gyakorlat megváltozzon a magyar médiában."

Nyilván tudom, hogy a médiamegjelenések fontosak minden szakmában, ezért a szakértők az efféle megjelenésekkel szereznek bevételeket, amikor az ismertségüket máshol tudják hasznosítani. Egyszerűen csak az arányokra kellene figyelni egy kicsit jobban.

Mit gondoltok? 

(Illusztráció: https://thelegacybuilder.files.wordpress.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eperbombazo.blog.hu/api/trackback/id/tr288573588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása